Рецепт смачних тефтелей
1. Тефтельки у вершково-грибному соусі
Інгредієнти: — Яйце — 1 шт — Цибуля ріпчаста (1 шт у фарш, 1 шт у соус) — 2 шт — Гриби (будь-які) — 200 г — Перець чорний — Сіль — Рис — 200 г — Олія рослинна — 4 ст. л. — Рис — 200 г — Олія. л. — Фарш м’ясний — 500 г — Сир твердий — 50 г — Вершки (жирність 10-20%) — 200 мл
Приготування: 1. Змішайте дрібно нарізану цибулю, фарш, яйце, відварений рис, посоліть, поперчіть, гарненько вимісіть. 2. Скачайте кульки завбільшки з мандаринку й обсмажте їх на рослинній олії. 3. На окремій сковорідці, поки смажаться тюфтельки, на олії обсмажте нарізану на кубики ріпчасту цибулю та гриби. 4. Залити вершками, посолити, поперчити. Соус готовий. 5. Коли тефтелі обсмажаться з двох боків — залийте їх грибним соусом, посипте тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. 6. Через 30 хвилин тефтелі готові! При подачі можна ще посипати тертим сиром або рубаною зеленню.
2. Тефтелі «Як у садочку»
Цей рецепт тефтелей — улюблений нами з дитинства. Приготувати тефтелі дуже просто, а їсти дуже смачно!
Інгредієнти: Для тюфтельок: — М’ясний фарш (у даному випадку свинячий) — 400 г — Рис — 1\2 склянки круглозернистого — Цибуля — 1 середня цибулина — Яйце — 1 шт. — Борошно для панірування — Сіль за смаком — Рослинна олія (для смаження)
Для підливи: — Томатна паста — 1 чайна ложка — Борошно — 1 столова ложка — Вершки (сметана) — 1 столова ложка — Вода — 1,5 склянки води
Приготування: 1. М’ясо прокрутити через м’ясорубку або купити готовий фарш. 2. Цибулю дрібно подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку. 3. Рис відварити до готовності. Дати трохи охолонути. 4. Змішати фарш, яйце, цибулю, рис. Добре перемішати. 5. Сформувати тефтелі діаметром приблизно 4,5 — 5 см. Обваляти в борошні. Викласти на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажити з усіх боків (займає приблизно 5 хвилин); кришку не закривати. Потім налити в сковороду 1 склянку окропу так, щоб вода була до половини рівня тефтелей. Тушкувати 10-15 хвилин. 6. У половину склянки теплої води додати вершки або сметану, борошно. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Вилити в сковороду. Усе гарненько перемішати. Тушкувати ще 10 — 15 хвилин. Тефтелі з підливою можна подавати з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре. Тепер Ви знаєте, як приготувати тефтелі з підливою вдома без проблем!
3. Легкі тефтелі з начинкою та смачним соусом
Інгредієнти: — Грудка куряча (індички) — 900 гр. — Гречана крупа — 120 гр. (сухий) — Цибуля ріпчаста — 2 шт. (маленькі) — Часник — 3 шт. (зубчики) — Зелень кропу або петрушки — у фарш і в соус. — Сир плавлений (типу «карат», «бурштин») — 2 шт. — Сметана 10% — 120 гр. — Яйце — 1 шт. — Вершки — 20% — 50 мл. — Сіль,перець — за смаком — Олія рослинна — для змащування форми.
Приготування: 1. Отже. відокремлюємо грудку від кісток,очищаємо від шкіри (там самий жир),чистимо цибулю, часник,миємо зелень. 2. Гречку відварюємо до напівготовності й охолоджуємо. 3. Прокручуємо філе, цибулю, часник, зелень.Фарш змішуємо з гречаною крупою, яйцем. додаємо сіль і перець.Перемішуємо і в холодильник хвилин на 15-20. 4. Тим часом сир ріжемо кубиками, це буде начинка для тефтелей, половину пачки залишаємо для соусу. 5. Формуємо тюфтельки і в серединку ховаємо шматочок сиру, викладаємо їх у змащену форму. 6. Займемося соусом. змішуємо сметану, вершки, сир, що залишився, сіль, зелень. 7. Заливаємо тефтелі 8. Ставимо в духовку при t 200 приблизно на 35 хвилин.
4. Тефтелі з грибами, запечені в духовці в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: — 450 г фаршу — 300 г грибів (печериці) — 80 г сиру — 1 головка ріпчастої цибулі — 2 зубчики часнику — 0,75 склянки круглозерного рису — 0,75 склянки води — 1.5 склянки томатів у власному соку — 3 ст.ложки борошна — 4-5 ст.ложки сметани — сіль, чорний мелений перець за смаком — 1 ч. ложки кропу — 1 ч. ложка цукру
Приготування: 1. Рис попередньо зварити й остудити 2. Гриби разом з цибулею і часником подрібнити в блендері до середніх шматочків 3. Фарш гарненько вимісити, рази 3-4 добре стукнувши в мисочці . Додати рис, цибулево-грибну суміш, сир (натертий на дрібній тертці), кріп, сіль і перець… Усе добре перемішати… 4. Руки змочити холодною водою і сформувати з фаршу тюфтельки. Викласти їх у жароміцну форму в один шар 5. Беремо томати (у мене шматочки) і додаємо цукор, перемішуємо 6. Тепер додати в сік сметану і ще раз перемішати 7. Окремо беремо 0,75 склянки холодної води і розчиняємо в ній борошно так, щоб не було грудочок 8. Змішати томатно-сметанну суміш і борошно, розчинене у воді. Залити наші тефтельки 9. Накриваємо форму фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку… Запікати 60 хвилин..
5. Дуже прості та смачні тефтелі
Інгредієнти: — 300 гр. фаршу — 5 середніх сирих картоплин — 1 велика сира морквина — 1 яйце — 1 невелика цибулина — Сіль, перець за смаком
Приготування: 1. Картоплю і моркву потерти на крупну тертку, додати фарш, яйце, сіль, перець і цибулю, зробити тюфтельки, обкатати в борошні й обсмажити. 2. Укласти в каструльку, залити підливою (хто яку робить) і тушкувати 15 хвилин. 3. Тефтелі виходять дуже смачні, а всередині ще й кольорові! Смачного!
Використані матеріали сайта https://svetkindom.icu/.