Манний пудинг рецепт із фото покроково

Манний пудинг рецепт із фото покроково Змастіть її шматочком вершкового масла

Манний пудинг може стати чудовою альтернативою манній каші. Багато дітей не люблять манну кашу, а ось манний пудинг вони з’їдять із великим задоволенням. Цікаво, що незважаючи на те, що в ньому не буде сиру, він буде схожий за смаком на сирну запіканку з манкою в духовці. Різні пудинги, зокрема й манний пудинг належить до страв англійської кухні.

Сьогодні відомо кілька рецептів приготування манного пудингу. Класичний манний пудинг готується на основі манної каші з додаванням цукру і яєць. Крім цього рецепта відомі й рецепти манного пудингу з додаванням сиру, кефіру, какао, яблук, банана, гарбуза, моркви, консервованих ананасів, сухофруктів, маку. Як було сказано вище, манний пудинг готується на основі манної каші, звареної на молоці.

Але якщо ви з якихось причин не вживаєте молока, то можна зварити манну кашу на воді. Манний пудинг без молока, на воді буде більш дієтичним, ніж на молоці, але не таким ароматним, без яскраво вираженого вершкового смаку.

Багато молодих мам бажають потішити свого малюка смачним десертом і шукають рецепт манного пудингу як у дитячому садку. Саме такий рецепт я вам і хочу запропонувати сьогодні. Манний пудинг, покроковий рецепт із фото якого представлений нижче, можна їсти як теплим, так і холодним. В охолодженому вигляді він смачніший, але це вже на любителя.

  • Молоко — 2 склянки,
  • Манна крупа — 150 гр.,
  • Цукор — 4-5 ст. ложки,
  • Сіль — щіпка,
  • Ванілін — 1 пакет,
  • Яйця — 1 шт.,
  • Кукурудзяний крохмаль (можна картопляний) — 1 ст. ложка.

Манний пудинг — рецепт із фото

Після того як всі інгредієнти будуть підготовлені, можна приступити до приготування манного пудингу. У каструлю налийте молоко. Поставте на плиту.

Щойно воно закипить, невеликими порціями додайте манну крупу, при цьому постійно перемішуйте кашу, щоб крупа не схопилася грудочками.

Зваріть густу манну кашу. Зніміть її з плити і дайте їй охолонути. За цей час вона стане ще густішою. Перекладіть манну кашу в миску.

Додайте цукор і сіль. У принципі, ці інгредієнти можна додати безпосередньо і під час варіння манної каші, це не настільки принципово.

Щоб манний пудинг вийшов ароматним, додайте ванілін або ванільний цукор.

Слідом за ним додайте картопляний або кукурудзяний крохмаль.

Завдяки крохмалю та яйцю манні пудинги добре піднімуться під час випічки. Масу для манного пудингу ретельно перемішайте.

Підготуйте форму для випічки. Змастіть її шматочком вершкового масла або рослинною олією. Масу викладіть у форму. У деяких рецептах рекомендується змастити поверхню манного пудингу збитим яйцем для отримання золотистої скоринки, але навіть і без нього скоринка все одно вийде. Духовку розігрійте до 190С.

Форму поставте на середню полицю. Випікайте манний пудинг у духовці в режимі конвекції близько 30 хвилин. Готовий пудинг має піднятися приблизно на третину, а то й більше.

Дістаньте його з духовки. Дайте охолонути. Після охолодження поставте в холодильник на 5-7 годин. За цей час пудинг стане щільнішим і його можна буде розрізати на порційні шматочки. Залежно від форми, в якій він випікався, наріжте його на кубики або трикутники.

Подавайте манний пудинг, полив джемом, варенням, молочним, ягідним або фруктовим киселем, сиропом або згущеним молоком. Ідеальніше за все до солодкого манного пудингу підійдуть кислі види варення і джемів, які врівноважать смак. Для дітей манний пудинг найкраще полити молочним киселем.

Приємного вам апетиту. Буду рада, якщо цей рецепт манного пудингу вам сподобається і стане в нагоді. Наступного разу я покажу вам, як приготувати смачні манні биточки як у дитячому садку.

За мотивами тецепта на сайті https://baluvanamama.icu/.

Related Posts