Салат олів’є рецепт із ковбасою та солоними огірками

Салат олів'є рецепт із ковбасою та солоними огірками різні сорти моркви, то можете

Сьогодні ми будемо робити дуже відомий, традиційний салат олів’є.

Хочу запропонувати класичний рецепт із ковбасою та солоними огірками.

Можна багато говорити про його популярність, про те, що практично жоден святковий стіл не обходиться без цього салату, та й у будні дні він частенько присутній у нашому меню.

Напевно ви помічали, що часом, роблячи його абсолютно однаково, смак виходить різним, і не завжди однаково смачним. У чому причина?

Кілька порад для приготування смачного салату

Завжди у вас вийде смачно, якщо для приготування, ви виберете смачні продукти

Морква — вона має бути смачна і злегка солодкувата, якщо ви спробуєте різні сорти моркви, то можете помітити, що є солодка, є не солодка, є просто трава-травою, тож, перед тим, як обрати її як інгредієнт, спробуйте, вона має бути смачною..

Картопля — має бути смачною, вона також буває абсолютно різною і привезеною з різних регіонів, найпростіше, заздалегідь приготуйте з неї трохи пюре, воно відразу вам покаже всі смакові якості картоплі

Зелений горошок — та ж сама картина, різні сорти і різні виробники, а в результаті інколи відкриваєш банку, а він ніякий, обирайте його саме за своїм смаком, він не повинен бути твердий, занадто м’який, прісний, мені, наприклад, дуже подобається мозкових сортів.

Огірки — вони мають бути обов’язково хрусткими, щільними і ніякої м’якості, щоб не було сильного присмаку оцту.

Ковбаса — використовуйте ту, що вам найбільше подобається, вона може бути копченою, вареною, напівкопченою, але не використовуйте найдешевшу, де м’ясо присутнє тільки в запаху.

Майонез — в ідеалі найкраще домашній, ну а якщо покупний, вибирайте найкращий.

Смачний домашній рецепт салату олів’є

Інгредієнти:

  • Моркву — 3 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Яйця — 4 — 5 шт.
  • Зелений горошок — 1 банка
  • Огірки солоні або мариновані — 5 — 6 шт.
  • Ковбаса варена — 700 гр.
  • Майонез

Приготування:

Для початку відваріть у мундирі картоплю в підсоленій воді, дайте охолонути та очистіть від шкірки, те ж саме робимо і з морквою

Яйця відваріть круто і теж почистіть

Усі інгредієнти нарізаємо невеликими, рівними кубиками, приблизно однакового розміру

Нарізаємо картоплю і моркву

Висипаємо в миску горошок, попередньо видаливши з банки розсіл

Нарізаємо такими ж кубиками ковбасу, можна використовувати кілька різних видів

Ріжемо невеликими кубиками огірки

Тепер потрібно все добре перемішати

Якщо така кількість салату вам одразу не потрібна, то відкладіть необхідну кількість у салатник, а решту можна прибрати до холодильника, тому що після заправки майонезом, довго зберігати його вже не варто

Перед самою подачею додаємо невелику кількість майонезу, перемішуємо, скільки використати майонезу, дивіться вже на ваш смак, і не забувайте, що олів’є, досить калорійна страва

Секрет як швидко приготувати салат олів’є з ковбасою та солоними огірками

Для цього способу приготування не потрібно заздалегідь відварювати картоплю і моркву, ми це зробимо в процесі приготування

  • Солоні або мариновані огірки
  • Картопля
  • Морква
  • Яйця
  • Зелена цибуля
  • Ковбаса
  • Зелений горошок
  • Майонез

Для прикраси:

  • Помідори чері
  • Кріп

Приготування:

Спочатку хочу сказати, що кількість продуктів залежить від кількості ваших їдців, єдине, на що варто звернути увагу, що кожного має бути, приблизно, за об’ємом однакова кількість, хіба що, ковбаси трохи більше.

Насамперед очищаємо і миємо моркву, нарізаємо на невеликі кубики і відправляємо в каструлю з киплячою і підсоленою водою

Очищаємо картоплю, ріжемо її на пласти і нарізаємо такі ж кубики

Ріжемо огірки і складаємо їх у сито, щоб із них стекла зайва рідина

Туди ж можна висипати з банки горошок і відставляємо їх убік

Коли морква звариться до готовності, можна залишити легку сиринку, засипаємо в неї картоплю і варимо разом до готовності картоплі, вариться вона швидко, близько 5 хвилин, не більше

Салат олів'є рецепт із ковбасою та солоними огірками Майонез Приготування

Не пропустіть момент, коли він може розваритися.

Можна, коли вона трохи не довариться, відкинути все на сито, залишити остуджуватися, гаряча картопля дійде до потрібної готовності

Ріжемо ковбасу, що хочу сказати, не шкодуйте ковбаси, смачніше, коли м’ясного багато

Ріжемо зелену цибулю та нарізаємо яйця

У глибоку миску, щоб зручно було перемішувати, зсипаємо всі наші порізані інгредієнти, перемішуємо

Додаємо остиглі картоплю з морквою, якщо вони будуть ще трохи теплі, не страшно

Відкладаємо необхідну кількість салату в салатник і заправляємо майонезом, решту, якщо вона не знадобиться, можна поставити в холодильник, і за необхідності перед подачею заправити ще порцію салату

Прикрашаємо кропом і помідорами, святковий салат готовий

Джерело інформації: https://romasblog.icu/

Related Posts