Картопля з грибами на сковороді зі сметаною

Картопля з грибами на сковороді зі сметаною страва виходить

Картопля з грибами та сметаною — це по-справжньому домашня страва. Готувати таку картоплю краще з лісових грибів, таких як лисички, підосичники або білі гриби. Можна використовувати свіжі, заморожені або сушені грибочки. Картопля з грибами та сметаною дуже добре поєднується з кропом. Якщо у Вас немає свіжого кропу, то можна додати сушений.

  • Лісові гриби — 400 г
  • Картопля — 6-7 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сметана — 400 г
  • Сіль — за смаком (приблизно 1-1,5 ч. ложки)
  • Перець — за смаком
  • Кріп (свіжий або сушений) — за смаком

Приготування:

Заздалегідь помийте та почистіть картоплю. Наріжте картоплю нетовстою соломкою та промийте від зайвого крохмалю.

Цибулю почистіть і поріжте дрібними кубиками. Краще взяти цибулину побільше, так буде смачніше. У сковороді розігрійте трохи рослинної олії та викладіть цибулю. Обсмажте цибулю на повільному вогні при періодичному помішуванні до золотистого кольору. Цибуля має не просто стати прозорою, а й трохи підсмажитися. Для цього знадобиться приблизно 15 хвилин.

Поки смажиться цибуля, підготуйте гриби. Якщо Ви використовуєте заморожені грибочки, то, не розморожуючи, покладіть їх у друшляк і промийте під холодною водою, видаливши бруд. Гриби швидко розморозяться зверху, але залишаться замороженими всередині, саме це нам і потрібно, адже в такому вигляді гриби ріжуться найкраще. Розріжте великі шматки на більш дрібні, щоб нарізка грибів була рівномірною.

Якщо Ви використовуєте сушені гриби, то перед приготуванням замочіть гриби в холодній воді на 1 годину. Потім відіжміть гриби і якщо необхідно наріжте.

Якщо Вам пощастило, і у Вас є свіжі лісові грибочки, то просто помийте і наріжте їх невеликими кубиками. Такі гриби матимуть у кінцевій страві найапетитніший вигляд.

Підготовлені гриби викладіть до обсмаженої цибулі та перемішайте. Обсмажте на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Через 5 хвилин гриби пустять сік. Саме в цей момент і потрібно буде додати заздалегідь нарізану картоплю. Якщо соку буде мало, то влийте трохи води, інакше картопля залишиться сирою.

Тушкуйте картоплю з грибами на повільному вогні під закритою кришкою 15 хвилин. Потім додайте сметану, сіль, перець і сушений кріп. Якщо Ви використовуєте свіжий кріп, то залиште його для готової страви, щоб посипати безпосередньо кожну порцію. Перед додаванням сметани в сковорідку, додайте в неї 3-4 ст. л. ложки окропу, так вона не згорнеться в гарячій страві. Тушкуйте картоплю з грибами та сметаною ще 5 хвилин під закритою кришкою.

Через 5 хвилин ароматна домашня картопелька з грибами готова, подавайте її гарячою, прикрасивши зеленню. Цього разу я використовувала заморожені підосичники, вийшло дуже смачно, але готові підосичники мають властивість темніти і страва виходить трохи сірою, тому наступного разу я обов’язково спробую приготувати картоплю з лисичками.

При підготовці статті використано матеріали з https://uznay.icu/.

Related Posts