Чудовий рецепт запіканки з курячої грудки з макаронами в духовці. Смачна страва, на кожен день яку під силу приготувати навіть дитині. Залишайте рецепт у закладках і готуйте, коли у вас буде вільний час на приготування.
Інгредієнти
- Макарони відварені — 200 г
- Грудка копчена — 150 г (можна сиру додавши 10 хвилин до запікання)
- Сир твердий — 150 грам
- Сметана — 150 г
- Яйця — 2 шт.
- Сухарі панірувальні — 3 ст. л. л.
- Масло вершкове — 20 гр.
- Перець чорний + куркума — по 1 ч. л. л.
- Зелень — пучок
- Зелена цибуля — кілька стебел
- Сіль — за смаком
Рецепт курячого філе з макаронами
Готуємо продукти, перевіряємо їхню наявність
Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Час варіння дивіться на упаковці
Копчену курячу грудку нарізаємо соломкою на середні шматочки
Тремо сир на крупній тертці
Дрібно ріжемо вимиту і обсушену цибулю
Так само шаткуємо зелень кропу або петрушки
Заливка для запіканки
З'єднуємо в ємності — 2 яйця зі сметаною, додаємо улюблені приправи, у мене це чорний перець із куркумою
Додаємо порізану зелень із цибулею, посипаємо сіллю, ретельно перемішуємо і пробуємо на смак
Тепер в окремому посуді, змішуємо готові макарони з грудкою і сиром
Залишаємо трохи сиру, для фінального запікання
Беремо форму для запікання і акуратно ручками, змащуємо вершковим маслом
Потім посипаємо сухарями, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні
Ось що має вийти
Потім викладаємо курячу суміш із макаронами, заливаємо заправкою, намагаючись заповнити всю площу форми
Заповнену форму ставимо в розігріту духовку — 180 градусів, на 20 хвилин
Через 20 хв. виймаємо з печі, присипаємо сиром, що залишився, і знову ставимо на 5-10 хв.
Смачна і проста страва, курка з макаронами в духовці готова, запікалася вона 25 хв.
Даємо охолонути ситній і поживній вечері, нарізаємо запіканку на порції і подаємо до столу