
Ескалоп у клярі, приготований зі свинини в мультиварці — дуже смачна і соковита страва. Мабуть, це один із найсмачніших способів приготування м’яса, які я пробувала.
Щоправда, цю страву не назвеш дієтичною. Особливо якщо свинину взяти жирнішу, адже саме в цьому випадку смак страви буде найяскравішим. Але якщо зайві кілограми вам не загрожують, то сміливо готуйте свинячий ескалоп. Посмажене в клярі м’ясо вас точно не розчарує!
Кляр, до речі, можна й урізноманітнити. Наприклад, якщо ви любите гостріше, можна замість сметани покласти в нього майонез. І, зрозуміло, спеції ви теж можете варіювати відповідно до своїх уподобань. Я ж цього разу обмежилася меленим чорним перцем і зовсім невеликою кількістю стандартної комплексної приправи «для м’яса», і анітрохи не розчарувалася.
Продукти для приготування
- Вирізка свинини — 400-500 грамів
- Сіль, спеції для м’яса
- Сметана — 1 столова ложка
- Борошно — 2 столові ложки борошна
- 1 яйце
- Рослинна олія — 1-2 столові ложки

Як посмажити ескалоп у клярі в мультиварці
Беремо готові ескалопи, або приготуємо самі. Поріжемо свинячу вирізку не товстими скибочками, товщиною до 5 мм.

Відбиваємо кожен шматочок з обох боків. Щоб не було бризок, накриваємо м’ясо целофановим пакетом.

Ескалопи зі свинини натремо сіллю та спеціями. Залишаємо маринуватися в спеціях на кілька хвилин.

А поки що приготуємо кляр. Розбиваємо яйце, збиваємо вінчиком, додаємо сметану і борошно, знову збиваємо до однорідності.

Обваляємо м’ясо в клярі.

Наливаємо трохи рослинної олії, вмикаємо режим випічка на 45 хвилин. Через 5 хвилин у нагріту чашу складаємо відбивні в клярі.

Обсмажуємо свинячі ескалопи з одного боку 20 хвилин, потім перевертаємо на іншу та готуємо до сигналу. Я готувала під закритою кришкою. Якщо у вас більш потужна мультиварка, час можна зменшити.
Готові ескалопи викладаємо на тарілку, на гарнір подаємо макарони. Поріжемо свіжі помідори. Взимку можна відкрити помідори у власному соку або баночку маринованих огірків.
