Норвезький суп із сьомги з вершками — це ідеальний рибний суп у нордичному стилі, для якого вам не потрібно перетинати Балтійське море, щоб зробити свою власну версію його.
Навіть із консервованою кукурудзою і раніше замороженим лососем, відправленим з Атлантики, цей суп залишається смачним. У холодніші місяці можна варити картоплю довше, дозволяючи їй розплавитися в крохмаль, роблячи суп поживнішим. Інший спосіб згустити суп — це змінити кількість молока, яке ви використовуєте.
Ви могли б згустити його ще більше, використовуючи крем замість частини молока, або дати йому інший смак, використовуючи замість цього кокосове або мигдальне молоко.
Картопля — це постійний інгредієнт фінських рибних супів. Будь-який із сортів картоплі буде вельми доречним у цьому супі. Бекон і трохи крему надають бульйону насиченості, але без загусників, ця страва все одно буде напрочуд легкою.
Як приготувати норвезький суп із сьомги з вершками — 15 різновидів
Норвезький суп із сьомги з вершками — традиційний рецепт
Цей незвичайний норвезький рибний суп багатий і насичений.
Інгредієнти:
- Філе сьомги — 400 г
- Цибуля — 1-3 шт.
- Морква — 2 шт.
- Селера — 200 г
- Картопля — 4-6 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Масло вершкове
- Борошно
- Часник
- Молоко — 260 мл
- Петрушка
- Біле вино
- Сіль
- Спеції
Приготування:
Зробити бульйон зваривши сьомгу.
Нарізати і відправити в каструлю цибулю, моркву, селеру. Готувати 30 хвилин.
Додати перець, лавр і петрушку.
Усі овочі, що залишилися, нарізати й обсмажити. Додати до супу.
Сьомгу нарізати і додати до супу.
Борошно обсмажити в олії з молоком, додати петрушку та спеції.
Додати суміш до супу і розмішати.
Норвезький кремовий суп із сьомгою
На європейських столах ви можете спробувати подавати суп невеликими порціями, можливо, між прийомами їжі.
Інгредієнти:
- Лососеві кістки — 300 г
- Вода
- Вино біле
- Цибуля-порей — 1 шт.
- Листя петрушки
- Кріп
- Перець
- Вершки — 200 мл
- Сьомга у філе — 2 шт.
Приготування:
Помістіть лосося, воду, вино, цибулю-порей, петрушку, 1 склянку кропу і перчинки в каструлю. Довести до кипіння і зняти піну. Зменшіть нагрів і тушкуйте доти, доки рідина не зменшиться (близько 1 години). Процідіть через сито.
Помістіть крем у каструлю з рештою цибулі-порею. Швидко знижуйте високу температуру до 2 чашок. Процідити цибулю-порей і повернути вершки на сковорідку. За помірного жару повільно вливайте у зменшений бульйон лосося.
Додайте 1 столову ложку нарізаного кропу і половину копчених лососевих смужок, готуючи їх близько 1 хвилини. Розділіть копчені лососеві смуги, що залишилися, серед чашок, потім вилийте теплий суп над ними.
Лохікейтто із сьомгою та вершками
Лохікейтто або фінський суп — це одна з найвідоміших страв фінської кухні.
Інгредієнти:
- Сьомга — 1 голова
- Цибуля — 1 шт.
- Перець
- Лавровий лист
- Вода
- Масло вершкове
- Вершки жирні — 200 мл
- Борошно — 1 ст.л.
- Картопля — 4 шт.
- Сіль
- Перець
Приготування:
Суповий набір із риби залити водою та зварити бульйон.
Зняти піну та додати цибулю. Нарізати і додати овочі.
Частину картоплі залишити та збити блендером. Потім додати до супу.
Можна збити всю картоплю в блендері, а тільки потім додати до бульйону. Так суп буде ще густішим.
Додайте суміш із борошна та вершків, яку потрібно попередньо обсмажити.
Додайте спеції та кріп.
Норвезький рибний суп для всіх — універсальний смак
У вас є гості цими вихідними? Спробуйте смачний рибний суп із сьомгою з адаптованими рецептами на будь-який смак.
Інгредієнти:
- Філе сьомги — 350 г
- Філе лосося — 350 г
- Креветки — 100 г
- Помідори — 6 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Часник
- Перець чилі
- Цибуля-порей — 1 шт.
- Масло
- Томатна паста
- Сіль і перець
- Вершки — 200 мл
- Петрушка
Приготування:
Бланшуйте помідор, занурте в киплячу воду на кілька хвилин, а потім негайно помістіть їх у холодну воду. Видаліть шкіру та насіння і дрібно наріжте помідор.
Дрібно нарізати цибулю, часник і цибулю-порей.
Обсмажити у вершковому маслі цибулю, додати часник, чилі, цибулю-порей, томатне пюре і рибний бульйон.
Кип’ятіть суп хвилин. Додайте крем і дайте йому кипіти.
Додайте тріску, сьомгу і помідори, нагрійте і залиште на 3-4 хвилини.
Додайте креветки прямо перед тим, як подавати страву.
Посипте петрушку зверху та подавайте.
Норвезька юшка з сьомгою та вершками
Прекрасне легке доповнення до основної трапези літнім днем.
Інгредієнти:
- Сьомга — 300 г
- Картопля — 2 шт.
- Моркву — 1 шт
- Помідори — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Вершки — 200 мл
Приготування:
Овочі помити, почистити
Картоплю, томати, цибулю порізати
Моркву потерти на дрібній тертці
У каструлі зварити рибний бульйон.
Обсмажити цибулю та моркву, додати в бульйон. Додати обсмажені помідори.
Додати в бульйон нарізану картоплю. Влити вершки.
Додати решту інгредієнтів, включно з нарізаною рибою.
Готувати 15 хвилин.
Норвезький суп із сьомгою, тріскою, коренеплодами та вершками
Коли ви робите цей кремовий суп із тушкованою рибою, не соромтеся додавати лосось, гребінці або креветки.
Інгредієнти:
- Олія — 6 ст.л.
- Часник — 4 зубчики
- Селера — 2 стебла
- Перець — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Сіль і чорний перець
- Морква — 2 середніх
- Пастернак — 1 великий
- Селера — 1 маленька
- Картопля — 4 середні
- Рибний бульйон — 3 чашки
- Молоко — 2 чашки молока
- Вершки — 1 склянка
- Вустерширський соус
- Філе сьомги — 300 г
- Кріп
- Листя петрушки
- Сік лимона
- Хрусткий хліб
Приготування:
Нагрійте олію в каструлі.
Додайте часник, селеру, цибулю, перець і цибулю-порей, і приправте сіллю з перцем. Готуйте, помішуючи, до м’якості, 8-10 хвилин.
Додайте моркву, пастернак, селеру, картоплю, бульйон, молоко, вершки та Вустерширський соус; довести до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте, поки овочі не стануть м’якими, близько 25 хвилин.
Додайте сьомгу і продовжуйте готувати, обережно помішуючи, поки риба не буде приготована через 6-8 хвилин. Перемішати в кропі, петрушці, лимонному соку. Подавати з хлібом.
Вершковий суп із сьомгою — простий рецепт
Спрощений рецепт смачного норвезького супу для швидкого приготування.
Інгредієнти:
- Перець — 1 шт.
- Картопля — 30 шт.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Сьомга — 200 г
- Сіль, перець
- Зелень
- Сметана
- Вершкове масло
Приготування:
Відварити бульйон з обсмаженого філе сьомги, заливши рибу водою. Додати спеції.
Обсмажити моркву, цибулю та помідори. Додати до супу.
Додати перець і картоплю.
Додати вершкове масло.
Наприкінці приготування, через 10 хвилин додати сметану і подавати.
Даний рецепт не передбачає повторне розігрівання, а тому його краще готувати на один прийом їжі.
Лососева юшка на будь-який сезон
Риба і кукурудза надає смаку літа, в той час як картопля і вершки роблять вашу юшку густою і ситною, як вам подобається.
Інгредієнти:
- Сьомга — 200 г
- Масло
- Бульйон курячий — 4 чашки
- Кукурудза — 300 г
- Картопля — 4 шт.
- Молоко кокосове або вершки — 1 склянка
Приготування:
Розтопіть масло в каструлі. Додайте курячий бульйон і доведіть до кипіння. Додати картоплю і тушкувати близько 15 хвилин.
Збити кукурудзу в блендері. Додайте суміш до бульйону.
Додайте кукурудзу, що залишилася, в суп. Варіть на повільному вогні, поки кукурудза не стане м’якою.
Додайте рибу в сковороду і тушкуйте.
Додайте сіль і перець за смаком. Перекладіть рабу в бульйон.
Вершковий крем-суп із сьомгою та креветками
Королівська страва з насиченим смаком і доступними інгредієнтами.
Інгредієнти:
- Сьомга — 500 г
- Креветки — 10 шт.
- Бульйон
- Молоко — 1 склянка
- Вершки — 200 мл
- Морква — 1 шт.
- Перець — 1 шт.
- Петрушка
Приготування:
Усі інгредієнти, включно з рибою, очистити та помістити нарізаними в каструлю.
Додати спеції. Кип’ятити 5 хвилин.
Додати молоко і варити ще 10 хвилин.
Додати спеції та петрушку.
Наприкінці приготування додати очищені креветки та подавати. Розігрівати не можна.
Північно-західний рецепт норвезького супу із сьомгою
Цей рецепт використовує деякі з коренеплодів поряд із чудовим лососем.
Інгредієнти:
- Зелений перець — 1 шт.
- Часник
- Масло
- Курячий бульйон
- Картопля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Спеції
- Кріп
- Кукурудза
- Вершки — 200 мл
- Сьомга — 300 г
Приготування:
У великій каструлі пасерувати селеру, цибулю, зелений перець і часник в олії, поки овочі не стануть м’якими. Додайте бульйон, картоплю, моркву, сіль, перець і кріп; довести до кипіння.
Зменшити тепло; накрити кришкою і кип’ятити протягом 40 хвилин або поки овочі не стануть майже ніжними. Перемішати з кукурудзою, додати вершки та рибу. Кип’ятіть протягом 15 хвилин або до прогрівання.
Вершковий овочевий суп із норвезькими креветками, сьомгою та тріскою
Цей кремовий суп заснований на пюре. Основу можна зробити заздалегідь, тоді її потрібно просто нагріти і додати лосось, тріску та креветки.
Інгредієнти:
- Філе тріски — 150 г
- Сьомга — 150 г
- Креветки — 100 г
- Цибуля-шалот — 2 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Цибуля-порей — 1 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Олія ріпакова — 1 столова ложка
- Бульйон овочевий — 5 чашок
- Вершки — 200 мл
- Винний оцет — 1 столова ложка
- Горох — 100 г
- Сіль і перець
Приготування:
Розріжте рибу на кубики та посипте сіллю і перцем.
Дрібно нарізати шалот і часник.
Наріжте цибулю-порей, очистіть і виріжте картоплю та моркву кубиками.
Пасерувати цибулю-шалот, часник, цибулю-порей, картоплю і моркву в рапсовій олії, поки цибуля не стане блискучою.
Додати овочевий у бульйон і варити 10 хвилин.
Додайте крем і варіть ще 5 хвилин.
Збийте суп за допомогою ручного блендера.
Заправити сіллю, перцем і білим винним оцтом.
Додайте рибу і горох у суп, і доведіть до кипіння.
Нехай суп вариться кілька хвилин.
Додайте креветки прямо перед подачею на стіл.
Норвезький рибний суп із сьомгою та вершками за берзьким рецептом
Існують різні, однаково автентичні способи виготовлення цього супу. Великий розкол полягає між тими, хто полюбляє згущувати суп за допомогою борошна та вершків, так він стає наче юшка, та тими, хто надає перевагу пісному супу. Легше оцінити унікальну кисло-солодку свіжість супу, коли він зроблений тільки з мінімальним загусником.
Інгредієнти:
- Бульйон рибний — 3 чашки
- Морква — 4 шт.
- Селера — 1 шт.
- Борошно
- Петрушка
- Вершки — 1 склянка
- Цукор — 2 столові ложки
- Червоний оцет
- Рибні пельмені
- Сіль
- Філе сьомги — 300 г
Приготування:
Доведіть рибний бульйон до кипіння у великій каструлі. Додайте овочі, зменшіть вогонь і дайте варитися 5 хвилин.
Якщо ви використовуєте борошно, збийте його разом із вершками в маленькій мисці, додайте вершки в суп і доведіть до кипіння. Додайте цукор і оцет за смаком; суп повинен мати тонкий кисло-солодкий аромат. Додайте спеції, якщо використовуєте, і сіль за смаком. Додайте пельмені з рибою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 7-8 хвилин, доки риба не буде приготована.
Водночас, збийте разом яєчні жовтки та сметану в маленькій мисці. Вилийте суп у тарілки, рівномірно додати рибу та пельмені. Акуратно додайте сметани в кожну миску. Посипте цибулею, якщо хочете, і подавайте.
Норвезький суп із копченою сьомгою, цибулею-пореєм і картоплею
Вершкові та знежирені — це не просто красиві слова, але це саме те, що ви отримуєте з цим простим бульйоном.
Інгредієнти:
- Цибуля-порей — 2 шт.
- Олія
- Лист лавровий
- Картопля — 2шт.
- Бульйон курячий — 2 чашки
- Вершки — 100 мл
- Сьомга копчена — 200 г
- Цибуля — 1 шт.
Приготування:
Нагрійте олію у великій каструлі та додайте цибулю-порей і лавровий лист. Приготуйте на повільному вогні протягом 8-10 хвилин або до тих пір, поки цибуля-порей не стане дійсно м’якою, а потім перемішайте з картоплею.
Налийте вершки в суп і доведіть до кипіння, потім обережно готуйте протягом 10-15 хвилин, поки картопля не стане ніжною.
Додайте дві третини риби, перемішайте і приправте. Подавати суп у глибоких чашах із рештою копченої риби.
Кремовий суп зі спаржі з сушеною сьомгою
Дуже оригінальний і делікатний суп із сушеною сьомгою.
Інгредієнти:
- Винний оцет
- Спаржа — 100 г
- Філе сьомги — 200 г
- Масло
- Борошно
- Молоко — 1 склянка
- Вершки — 200 г
- Лимонний сік
- Цукор
- Кріп
- Спеції
Приготування:
У каструлі доведіть спаржу і 4 склянки води до кипіння. Варити на повільному вогні 10 хв. Злийте воду, залишаючи воду від спаржі.
Помістіть оцет і 2 склянки води в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте рибу і варіть 7 хвилин. Видаліть за допомогою щілинної ложки та наріжте шматочками розміром з укус. Зігрійте.
Відкладіть частину спаржі та помістіть спаржу, що залишилася, у блендер разом із варильною водою. Збийте, потім процідіть через сито.
Розтопіть масло в каструлі, додайте борошно і варіть 2 хвилини, помішуючи. Вилийте молоко, вершки та очистіть спаржу, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Кип’ятіть протягом 5 хвилин. Приправте за смаком і додайте дрібку цукру та лимонного соку. Додайте спаржу.
Норвезький суп Гравлакс
Ви можете приготувати цей оксамитовий овочевий суп із сьомгою за півгодини до подачі. Це чудовий суп для холодного дня; ви можете супроводжувати його хрусткими крекерами або хрустким хлібом.
Інгредієнти:
- Лимон — 1 шт.
- Масло
- Цибуля — 1 шт.
- Бульйон овочевий — 4 чашки
- Картопля — 4 шт.
- Вершки — 200 мл
- Мускатний горіх
- Молоко — чашки
- Петрушка
- Гравлакс — 300 г
- Спеції
Приготування:
Заповніть миску водою, додайте лимонний сік і сіль.
Нагрійте олію в каструлі, і пасеруйте цибулю. Додайте бульйон і доведіть до кипіння. Злийте сіль і додайте її в каструлю разом із картоплею, і тушкуйте протягом 25 хвилин.
Додайте вершки, молоко і збийте. Додайте мускатний горіх, трохи лимонного соку і приправте. Доведіть до кипіння, потім кипіть недовго. Додайте петрушку і подавайте гравілаксом.
.
Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.