Торт п’яна вишня покроковий рецепт із фото

Торт п'яна вишня покроковий рецепт із фото бісквіт на тонкі коржі

Дуже смачний торт п’яна вишня, рецепт із фото покроково

Ох вже це п’янке поєднання кисло-солодкої вишні, шоколаду і вершків… Найніжніший вологий бісквіт, що тане в роті, і м’який крем зі згущеним молоком якнайкраще доповнює вишня, просочена в коньяку. Смаковий коктейль паморочить голову, але не від алкоголю, а від шаленого аромату, яким просочується весь десерт. Це ідеальне смакове поєднання — нічого не відняти, нічого не додати. Знайомтеся — це десерт з інтригуючою назвою: торт «П’яна вишня», класичний рецепт із фото передбачає використання саме настояної на ковбасі (бренді, ромі) вишні. Але алкоголю зовсім не відчувається в десерті, від нього залишається тільки аромат. Тож не бійтеся, п’яні від десерту Ви не будете. Але якщо збираєтеся готувати торт діткам, від алкоголю, все ж, варто відмовитися.

Торт «П’яна вишня» нікого не залишить байдужим! Покроковий рецепт із фото допоможе приготувати ідеальний десерт у домашніх умовах. Класичний рецепт передбачає змішування крему з бісквітною крихтою і поміщення його всередину торта. При цьому у бісквіта зрізається тільки верхня частина, виймається м’якоть і замінюється кремом. Але можна також розрізати бісквіт на тонкі коржі і промазати кожен із них кремом.

Кількість порцій: 8.

Час приготування: 1 доба.

Час активного приготування: 2 години.

Інгредієнти:

для шоколадного бісквіта:

  • 5 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 1,5 ч.л. розпушувача для тіста;
  • 4 ст.л. какао порошку;
  • 300 г вершкового масла;
  • банка згущеного молока (370 г);
  • 70 г коньяку;
  • 70 г цукру;
  • 250 г вишні без кісточок;
  • 1 ч.л. ванільного цукру;
  • 10-15 вишеньок;
  • 100 мл вершків для збивання (жирністю не менше 33%);
  • 10 г желатину (за бажанням);
  • 60 мл холодної води для желатину.

для шоколадної глазурі:

  • 100 г чорного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Рецепт торта П’яна вишня в домашніх умовах

Активне приготування торта займає не надто багато часу, але настоюватися торт повинен кілька годин. А ще має гарненько просочитися вишня в коньяку. Тому п’яну вишню краще підготувати заздалегідь.

Рецепт п’яної вишні на коньяку

1. Ягоди можна використовувати свіжі або заморожені, вишня прекрасно себе почуває в морозилці всю зиму. Якщо використовуєте заморожені ягоди, їм потрібно дати постояти в теплі буквально кілька хвилин, потім можна діставати кісточки. Із замороженої вишні кісточки виймаються легко і швидко, а якщо немає спеціального пристосування для їхнього витягання, можна використати звичайну скріпку або шпильку (підчіплюємо вушком у місці кріплення черешка і виймаємо).

2. Готової вишні без кісточок виходить близько 250 г. Додаємо до ягід звичайний і ванільний цукор, вливаємо коньяк. П’яна вишня може вимочуватися в кріпленому вині, бренді, ромі та навіть у горілці. Хороший коньяк надає ягодам легкий дубовий аромат, тож раджу використовувати саме його.

3. Усе перемішуємо, накриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години, можна залишити і на ніч. Вишня дасть багато соку і сама просочиться алкоголем.

Рецепт шоколадного бісквіта

4. У глибокий посуд для збивання міксером розбиваємо яйця, всипаємо цукровий пісок.

5. Збиваємо міксером на високих обертах, доки солодка яєчна маса не збільшиться в об’ємі у 2-3 рази і не побіліє. Чим більше буде бульбашок і пишнішою вийде маса, тим повітрянішим буде і сам бісквіт. Але перестаратися теж не можна, щоб не розбити структуру яйця.

6. Просіюємо борошно та розпушувач для тіста. Борошно краще використовувати вищого ґатунку — у нього вищий вміст клейковини, випічка вийде ніжнішою і легшою.

7. Акуратно збиваємо міксером, щоб борошно не розлетілося по всій кухні.

8. Робимо наш бісквіт для торта шоколадним — додаємо порошок какао.

9. Акуратно перемішуємо вінчиками вимкненого міксера, щоб порошок не розлітався, потім вмикаємо міксер на високу швидкість і збиваємо до однорідності.

Торт п'яна вишня покроковий рецепт із фото на високу швидкість

10. Тісто для шоколадного бісквіта має вийти за консистенцією як рідка сметана. Виливаємо його у форму діаметром 23-25 см. Враховуйте, що тісто виросте при випіканні вдвічі. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Форму найзручніше використовувати силіконову: її не потрібно змащувати олією, бісквіт до неї не прилипне. Якщо ж використовуєте металеву форму — її краще змастити тонким шаром рослинної олії.

11. Готовий бісквіт перевіряємо на готовність, протикаючи в центрі дерев’яною паличкою або зубочисткою. Якщо паличка залишається чистою — випічку час діставати з духовки й остуджувати. Чим мені подобається цей рецепт шоколадного бісквіта — так це тим, що бісквіт трохи осяде, коли охолоне. Тобто у торта не буде такої «гірки» зверху, і при цьому всередині бісквіт буде дуже ніжним і повітряним.

12. Коли випічка трохи охолоне — перевертаємо форму на дощечку і виймаємо бісквіт.

13. Зрізаємо за допомогою ножа для хліба корж-верхівку заввишки приблизно 1 см. Залишається нижня частина-основа висотою близько 5 см.

14. Виймаємо з нижньої частини м’якушку, як на покроковому фото. Стінки і денце повинні залишитися з невеликим запасом, товщиною близько 1 см.

15. Частину м’якушки залишаємо для начинки (близько 2 ст.л.). А з решти зробимо крихту, якою будемо декорувати торт з боків. Розподіляємо м’якуш рівно по деку і відправляємо сушитися в розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин. Потім крихту охолоджуємо, подрібнюємо за допомогою качалки або трохи мнемо руками (вона буде доволі гостра, акуратно).

16. Сік від вишні з коньяком відмінно просочить бісквіт і додасть десерту додаткового шарму. Для зручності сік можна злити в окремий посуд. Вишню віджимаємо руками, щоб у крем потрапило якомога менше вологи.

17. Просочуємо нашу верхівку бісквіта. Нижня частина трохи просочиться кремом, тож весь сік залишаємо для верхньої частини, щоб торт зверху не був сухим.

Рецепт крему для торта П’яна вишня

18. Збиваємо міксером м’яке вершкове масло до білого кольору. І якщо в рецептах ми здебільшого використовуємо якісне масло з високим відсотком жирності (82,5%), то для цього торта краще взяти селянське масло жирністю 72,5%. За рахунок більшого вмісту вологи крем краще схопиться. Вливаємо згущене молоко і збиваємо все до однорідності. Крем виходить гладким і злегка блискучим. Всипаємо віджату п’яну вишню.

19. Додаємо м’яку шоколадну крихту.

20. Перемішуємо. Не бійтеся, якщо крем вийшов трохи рідкуватим — він загусне в холодильнику за рахунок вершкового масла.

21. Заповнюємо кремом нижню частину-основу. Торт зручно збирати одразу на блюді для подачі.

22. Накриваємо просоченою соком верхівкою.

Рецепт шоколадної глазурі

23. Шоколад краще використовувати якісний, без рослинних жирів на кшталт пальмової олії — від цього залежить і якість глазурі. Вершкове масло можна взяти те, що і для крему (72,5%) — з ним глазур краще затвердіє в холодильнику. Розламуємо плитку шоколаду і занурюємо шматочки в невелику глибоку ємність для водяної бані (скляну або металеву). Додаємо вершкове масло. Якщо берете гіркий шоколад без цукру, можна додатково всипати трохи цукрової пудри.

24. Розтоплюємо на паровій бані: глибоку каструлю заливаємо наполовину водою, ставимо в неї стійку підставку (наприклад, друшляк), зверху встановлюємо ємність із шоколадом і маслом, вмикаємо середній вогонь. Періодично перемішуємо, щоб шоколад швидше розтопився. Глазур має стати однорідною, рідкуватою, гладкою та блискучою.

25. Основу торта злегка підводимо і підкладаємо фольгу, щоб глазур не забруднила підставку для торта.

26. Виливаємо шоколадну глазур на торт у центр, потім розрівнюємо столовою ложкою (або кондитерським шпателем) круговими рухами від центру до країв.

27. Глазур’ю, що стекла, промазуємо боки торта.

28. З боків присипаємо остиглою підсушеною крихтою, що охолола.

29. Акуратно змітаємо зайву крихту і виймаємо фольгу.

Прикрашаємо торт вишнями та збитими вершками

30. Щоб збиті вершки довше і краще трималися на торті, можна додати під час збивання порошковий згущувач. Але знайти його досить проблематично, тому пропоную ще один цікавий варіант — додати розведений у воді желатин. При взаємодії з холодними вершками маса практично відразу почне схоплюватися. Але якщо впевнені, що вершки добре триматимуть форму без добавок — нічого не додавайте. Підсолодити прикрасу допоможе цукрова пудра.

Якщо замінити пудру цукром, у прикрасі будуть відчуватися крупинки. Цукрова пудра має бути дуже дрібною.

31. Желатин замочуємо в холодній воді в пропорції приблизно 1:6.

32. Коли желатин набрякне, розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовці, щоб не залишилося крупинок. Додаємо цукрову пудру.

33. Збиваємо міксером до білого кольору, охолоджуємо до кімнатної температури.

34. Охолоджені вершки жирністю не менше 33% виливаємо в холодну миску. Щоб вершки краще і швидше збилися, можна миску і вінчики міксера охолодити хвилин 5 у морозилці.

35. Збиваємо вершки на середніх обертах до стійких піків.

36. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо остиглий желатин із цукровою пудрою.

Важливо! Желатинова суміш не повинна бути теплою, інакше вершки потечуть.

37. Маса потроху стане густіти. Якщо на кухні дуже спекотно, можна на деякий час помістити вершки з желатином у холодильник. Коли маса стане добре тримати форму, перекладаємо її в кондитерський мішок із насадкою.

38. За допомогою кондитерського мішка прикрашаємо торт.

39. Торт «П’яна вишня» практично готовий, тепер йому потрібно настоятися близько 6-8 годин у холодильнику, крем має добре загуснути. Якщо хочете, щоб торт був готовий швидше, можна помістити його на 3 години в морозилку. До речі, так його набагато легше буде нарізати, та й шматочки вийдуть рівними і красивими. Щоправда, потім знадобиться ще хвилин 15, щоб нарізаний десерт підтанув і його було приємно дегустувати.

40. Залишилося прикрасити десерт свіжою вишнею. Якщо використовуєте заморожені ягоди, можна обваляти їх у цукрі. Також дуже красиво на торті виглядатиме коктейльна вишня.

41. Надзвичайно смачний торт «П’яна вишня» прикрашений, час розрізати і подавати до столу! Покроковий рецепт із фото добіг кінця, а нам час куштувати домашній шедевр. Смачного!

За метеріалами з сайта https://miskingrishkin.icu/

Related Posts