Сьогодні я пропоную вам приготувати в мультиварці рис із грибами та овочами — смачну і ситну вегетаріанську страву, яка, впевнена, не залишить байдужими і м’ясоїдів. Стане в пригоді вона і під час православного посту, адже в ній не міститься жодних скоромних продуктів.
Гриби сюди підійдуть і свіжі, і сушені, і заморожені. У мене були заморожені лисички, які перед приготуванням основної страви треба хвилин 10 відварювати, щоб прибрати гіркоту. Інші гриби такої обробки не потребують. Сушені ж потрібно попередньо замочити на кілька годин.
Процес же приготування зовсім не складний. Готову страву можна подавати на стіл, посипавши зеленню, з підгарніровкою зі свіжих або солоних овочів. Смакота!
Рецепт приготування рису з грибами та овочами в мультиварці
Що необхідно взяти:
- Заморожені гриби — 450 грамів
- Одна цибулина
- Одна морквина
- Дві головки часнику
- Одна мультисклянка рису
- Пакет заморожених овочів
- Дві-три столові ложки соняшникової олії
- Дві мульти склянки води
Хочете приготувати щось оригінальне, але не знаєте з чого почати? Гречаники з фаршем у мультиварці — ось ідеальний варіант! Детальні інструкції ви знайдете на сторінці https://topitpoimyblog.top/grechaniki-z-farshem-u-multivarci.html. Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна, адже містить велику кількість вітамінів і мінералів. Мультиварка робить процес приготування максимально простим, а результат перевершить ваші очікування. Спробуйте цей рецепт, і він стане одним із ваших улюблених!
Як приготувати рис з овочами та грибами в мультиварці
Гриби промиваємо під проточною водою. Поки обсмажуються овочі в мультиварці, для того, щоб лисички не гірчили, відваримо їх у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
Почистимо моркву з цибулею, поріжемо їх кубиками і обсмажимо в мультиварці на рослинній олії протягом 10 хвилин.
Додаємо в мультиварку до овочів відварені гриби і продовжуємо обсмажувати ще 10 хвилин.
А поки промиваємо заморожені овочі. Даємо воді стекти. У мене була мексиканська суміш, до неї я додала ще трохи інших овочів.
Додаємо до грибів овочі та продовжуємо обсмажувати ще 10-15 хвилин
Далі засипаємо промитий рис.
Кладемо сіль і спеції, заливаємо водою і встромляємо дві головки часнику. Вмикаємо програму «плов» і готуємо до сигналу.
Після сигналу, він пролунає приблизно через годину, рис із грибами та овочами в мультиварці готовий. Розкладаємо по тарілках.
Вийшло дуже смачно, особливо з салатом! Смачного!