Кабачок настільки універсальний овоч, що важко назвати страву, де б він не використовувався. Починаючи від кабачкових запіканок, закінчуючи різними заготовками на зиму. Зваримо сьогодні кабачкове варення в мультиварці.
Що нам знадобиться для приготування варення з кабачків у мультиварці
- один кг кабачків
- 1 апельсин (можна замінити лимоном)
- 1 кг цукрового піску
Як зварити кабачкове варення в мультиварці
Кабачок миємо, очищаємо від шкірки та насіння і нарізаємо кубиками.
Якщо ви хочете підтримати своє здоров’я натуральними засобами, спробуйте цілющий напій із шипшини, малини та брусниці. Детальний рецепт можна знайти на https://ktosnami.icu/ciljushhij-napij-iz-shipshini-malini-brusnici-ta.html, де все описано зрозуміло та доступно.
Апельсин миємо, видаляємо кісточки, щоб варення не гірчило, і ріжемо маленькими часточками.
Складаємо порізаний кабачок і апельсин у каструльку мультиварки. Туди ж засипаємо цукровий пісок.
Вмикаємо режим «тушкування» на 2 години і готуємо до сигналу. Після сигналу кабачкове варення в мультиварці готово! Можна залишити його шматочками.
А можна подрібнити занурювальним блендером. І поставити в режим «варіння на пару» на одну хвилину, щоб варення закипіло.
Розливаємо в стерилізовані банки і закриваємо стерильними кришками. Із цієї кількості в мене вийшло дві баночки.
Варення з кабачків виходить досить рідким, особливо якщо залишати шматочками, можна наприкінці увімкнути режим «випічка», щоб випарувалася зайва рідина.