Готуємо запечене філе в духовій шафі з сирним і овочевим гарніром. Смачна та проста страва, замаринована у сметані, соковите та ніжне м'ясо, просто тане в роті. Рецепт під сирною золотистою скоринкою, з апетитним зовнішнім виглядом, вживати можна як гарячим, так і в холодному вигляді, з холодильника воно ще смачніше. Готуйте разом з нами і пишіть у коментарях, як у вас вийшло, які використовували інгредієнти, і скільки за часом випікали
Інгредієнти
- Курячого філе — 400 гр.
- Помідор (міцний) — 1 шт.
- Сир твердий сорт — 100 грам
- Сметана — 120 гр.
- Зелень кропу — середній пучок
- Суміш перців — 0,5 ч. л.
- Інші спеції — за бажанням
- Сіль — за смаком (традиційно 1 чайна ложка, на 1 кг). м'яса)
Рецепт курки по-французьки
Підготуємо з початку продукти, перевіримо їхню наявність
Промиємо курку під водою, дамо обсохнути і наріжемо на середні скибочки, як на картинці
Відбиваємо м'ясо молоточком, із силою нижче середнього, воно й без того ніжне, кладемо на дошку, між харчовими плівками, щоб під час відбивання не пошкодилися волокна, і воно не перетворилося на кашу
Нарізаємо помідор, тонкими кружальцями, їх має вийти рівно стільки, скільки шматків м'яса
Дрібно шаткуємо зелень (кінзу, кріп або петрушку)
Тремо на крупній тертці, сто грамів твердого сиру
Змащуємо деко рослинною олією і викладаємо шматки відбитої курячої грудки, страва буде порційна
Завчасно вмикаємо розігріватися духовку, на 180-200 градусів
М'яско посипаємо сіллю і перцем, на око
Зверху кладемо по кружечку помідор і посипаємо зеленню
На помідори наносимо сметану (можна використовувати майонез) зверху посипаємо тертим сиром
Відправляємо деко в духову шафу на 15 хв. температура — 180°
Час минув, курка по-французьки в духовці готова, розкладаємо страву по тарілочках, подаємо на стіл. Їсти можна і без гарніру, закуска абсолютно самодостатня.