Рецепти з м’ясного фаршу не обмежуються горезвісними котлетами, биточками або тефтелями. Сфера застосування рубленого м’яса набагато ширша, і запропонована далі добірка — тільки мала частка варіацій, які можна з нього успішно оформити.
Рецепти з фаршу м’ясного на швидку руку
Перевага перемеленого м’ясного філе в тому, що страви з нього готуються швидко і ризик того, що вони вийдуть жорсткими, зводиться до мінімуму. Усі гастрономічні винаходи з цього продукту оформляються часто нашвидкуруч і вдаються за всіма параметрами просто відмінними. Далі ви дізнаєтеся, що приготувати з м’ясного фаршу, щоб здивувати та порадувати домочадців і гостей.
М’ясні гнізда з фаршу
Не знаєте, що приготувати з фаршу крім котлет? Тоді спробуйте реалізувати викладену нижче рецептуру. Детальні рекомендації та поради допоможуть вам розібратися з тим, як приготувати гнізда з фаршем. Склад наповнення може бути іншим на ваш розсуд, наприклад грибним або овочевим.
- курятина — 300 г;
- цибулина — 90 г;
- яйця — 3 шт.;
- картопля — 1 шт.;
- часниковий зубок — 1 шт.;
- розмочений у молоці хліб — 2 скибочки;
- сир і сметана — по 60 г;
- спеції.
- Подрібнене філе змішують із цибулею, часником і картоплею.
- Два яйця відварюють, очищають, дрібно рубають і змішують зі сметаною та сирною стружкою, а одне сире додають до м’яса.
- Вмішують в основу хлібний м’якуш.
- У форму викладають зроблені з м’яса коржі, оформляють по центру заглиблення, які наповнюють начинкою.
- Запікають заготовки при 195 градусах протягом 40 хвилин.
М’ясний рулет із фаршу
Дуже апетитний і святковий вигляд має м’ясний рулет із фаршу з начинкою. Як наповнення використовують різні варіації з рисом, яйцями, овочами, але максимально популярна страва з грибами. При чому абсолютно не важливо лісові грибочки будуть використані або доступні цілий рік печериці.
- свинина і яловичина — по 500 г;
- батон — 300 г;
- молоко — 300 мл;
- яйця — 3 шт.;
- цибулини — 500 г;
- гриби — 400 г;
- морква — 130 г;
- олія — 40 г;
- сіль, приправи.
- М’якоть перекручують через м’ясорубку з половиною порції цибулі та розмоченим у молоці батоном.
- Вводять підсолену і приправлену яєчну масу, вимішують усе і відбивають.
- Шинкують гриби й обсмажують їх разом із цибулею, що залишилася.
- Оформляють рулети на пергаменті, розклавши сантиметровим шаром посічену масу, розподіливши рівномірно начинку і згорнувши все у вигляді рулету, допомагаючи краями аркуша.
- Перекладають заготовки на деко, поливають залишками молока і запікають за 200 градусів протягом півгодини.
М’ясні кульки з фаршу
Вивчаючи прості рецепти з фаршу м’ясного, увагу привертають апетитні м’ясні кульки, які запікають під різними соусами на томатній або вершковій основі. Їх можна подати на святковий стіл або з гарніром до сімейного обіду чи вечері.
- куряче філе — 700 г;
- зубки часникові — 3 шт.;
- цибуля — 100 г;
- вершки — 250 мл;
- сир — 150 г;
- прованські трави — 1 ст. ложка;
- суміш перців, сіль.
- Дві третини курятини подрібнюють м’ясорубкою, а решту нарізають кубиками.
- Змішують м’ясні складові з цибулею.
- Оформляють кульки, викладають їх у форму і відправляють на 15 хвилин у духовку.
- З’єднують вершки з часником, сиром і травами.
- Заливають соусом кульки і продовжують запікання ще чверть години.
М’ясні ватрушки з фаршу
Якщо розглядати як основу для оформлення ситних закусок м’ясний фарш, рецепти приготування таких можуть бути найнесподіванішими. Так, наприклад, багато хто звик насолоджуватися ватрушками як десертом. Але в даному випадку — це оригінальна страва з м’яса, при чому неймовірно смачна й апетитна.
- свиняча і яловича вирізка — по 500 г;
- плавлений і твердий сир — по 300 г;
- печериці — 200 г;
- жир — 20 мл;
- цибулю — 50 г;
- сир — 600 г;
- яйця — 2 шт.;
- зелень, приправи.
- Перекручену м’якоть з’єднують із перетертим сиром, додавши приправи.
- Обсмажують на жиру печериці з цибулею.
- Сир пробивають блендером, змішують із плавленим сиром і піджаркою, приправивши зеленню і спеціями.
- На пергаменті розташовують сформовані з фаршу гнізда, наповнюють їх сирно-грибною масою.
- Запікають м’ясні ватрушки з грибами та сиром 40 хвилин за 185 градусів.
Стіжки з м’ясного фаршу
На перший погляд непримітні стожки з м’ясного фаршу, рецепт яких описано далі, вдаються смачними й ароматними. Спробувавши вперше такі ласощі, ви назавжди залишитеся серед їхніх шанувальників, і готуватимете їх з будь-якого приводу.
- свинина і яловичина — 600 г;
- цибулини — 250 г;
- яйця — 5 шт.;
- картопля — 500 г;
- сир — 300 г;
- майонез — 200 г;
- масло — 40 г;
- приправи, зелень, сіль.
- Перекручену м’якоть солять, перчать і ретельно вимішують.
- Цибулеву нарізку пасерують до рум’яності.
- Відварюють, очищають і нарізають яйця, присмачують їх майонезом, зеленню, приправами.
- Перетирають на тертці очищені картоплини та сир.
- З м’яса оформляють коржі та розташовують їх на деку.
- Зверху розподіляють піджарку, яєчну суміш, картопляну і зверху сирну стружку.
- Якщо правильно виконано всі рекомендації цього рецепта з м’ясного фаршу, то в підсумку мають вийти кумедні стожки, які потрібно запекти протягом 40 хвилин за 180 градусів.
М’ясний хлібець із фаршу в духовці
М’ясний хліб із фаршу рецепт, який представлений нижче, готують у духовці в формах для хліба або кексів звідси й назва страви. Уперше воно з’явилося в Європі, поступово завоювавши визнання і всенародну любов і в інших країнах світу.
- свиняча та яловича вирізка — по 350 г;
- цибуля, морква — по 100 г;
- часниковий зубець і стебло селери — по 1 шт.;
- панірувальні сухарі — 150 г;
- яйце велике — 1 шт.;
- паста томатна — 70 г;
- масло — 40 г;
- кетчуп, приправи, зелень, сіль.
- Для реалізації цього рецепта з м’ясного фаршу, зробленого шляхом подрібнення вирізки, змішують основу зі спасерованими овочами і ретельно відбивають.
- Додають при цьому сухарі, пасту, часник, яйце, сіль, приправи і зелень.
- Заповнюють отриманою сумішшю промаслену ємність, змащують зверху кетчупом і випікають за 185 градусів протягом години.
Запіканка з м’ясного фаршу
Підбираючи прості рецепти з м’ясного фаршу, для реалізації яких знадобиться лише кілька хвилин, вибір часто падає на апетитні запіканки, які, окрім швидкого готування, виходять ще й дуже ароматними, ситними та корисними.
- фарш — 700 г;
- цибуля — 100 г;
- борошно — 60 г;
- розпушувач — щіпка;
- скибочки батона — 15 шт.;
- молоко — 2,5 склянки;
- сир перетертий — 2 склянки;
- масло — 100 г;
- яйця — 2 шт.;
- зелень, приправи.
- Рубане м’ясо обсмажують із цибулею, всипають борошно з розпушувачем і вливають склянку молока.
- У форму викладають шарами хліб і м’ясний наповнювач, посипаючи сиром.
- Покривають стружкою щедро останній хлібний шар і заливають усе сумішшю з яєць і молока, підсоленою, приправленою спеціями, і залишають для просочення на кілька годин
- Запікається м’ясна запіканка з фаршу в духовці за 185 градусів протягом півгодини.
М’ясний пиріг у духовці — рецепт із фаршу
Швидкий м’ясний пиріг із листкового тіста з фаршем і буденне меню урізноманітнює, і святковий стіл доповнить не найгіршим чином. У базову начинку можна додати обсмажені гриби або дрібно нарубані овочі — це тільки поліпшить характеристики ласощів.
- листкове тісто — 500 г;
- фарш — 500 г;
- цибуля — 200 г;
- масло — 30 мл;
- сіль, перець.
- Розкачаний пласт листкового тіста розташовують у формі і викладають зверху піджарку з цибулі та рубленого м’яса зі спеціями.
- Відправляють заготовку в прогріту до 200 градусів духовку на двадцять п’ять хвилин.
Джерело: https://blogreceptov.icu/