Фотографія практично китайської страви, але зробленої в республіці Тива, після того як нам вдалося роздобути на сплаві ленка непристойно великого розміру. Робиться ця страва дуже просто, але смак її вартий того, щоб повторювати це кулінарне шедевр знову і знову! Якщо коротко, потрібно почистити і нарізати овочі: цибулю, моркву, болгарські перці, часник і огірки. Далі, нарізаємо невеликими кубиками рибу. Все і окремо швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді, додаємо соус «теріякі», і з’єднуємо всі інгредієнти в одній загальній страві. Всі етапи приготування цієї страви з покроковими фото, можна знайти в моїй кулінарній книзі тут.
Інгредієнти
- Льонок — 600 г.;
- Соус «теріякі» — 75 мл.;
- Ріпчаста цибуля — 1 головка;
- Болгарські перці — 2 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Огірки — 3 шт.;
- Часник — 1 головка;
- Рослинна олія — 5 ст. ложок;
- Чорний мелений перець — за смаком;
Рецепт приготування льонка. Цього разу, риба готується за традиціями китайської кухні. Заздалегідь готуються (чистяться і нарізаються) всі інгредієнти, потім швидко обсмажуються на розпеченій сковороді з додаванням соусу «Теріякі». Дуже гідний спосіб приготування такої чудової риби.
Як і у всякої китайської страви, основним етапом приготування цього льонка обсмаженого з овочами, є підготовка. Тобто ми повинні заздалегідь підготувати всі інгредієнти, а потім їх швидко обсмажити, щоб зберегти свіжість і хрускіт овочів, і смак риби. Ну а тепер про все по порядку.
Моркву нарізаємо не дуже дрібними брусочками,
Ріпчасту цибулю — великою соломкою (вздовж волокон),
Для любителів незвичайних поєднань на https://yourule.top/salat-iz-rediski-pokrokovij-foto-recept.html є варіант з додаванням авокадо та кунжутною заправкою. Така комбінація вражає контрастом текстур — від хрусткої редиски до кремового авокадо, створюючи справжню симфонію смаків у вашій тарілці.
Огірки нарізаємо так само, як і моркву — брусочками. Якщо шкірка дубова (як це було в мене) — можна її зрізати.
Льонок у мене був уже нарізаний на стейки, тому я просто зрізав шкіру та вирізав кісточки, і нарізав рибу шматочками середнього розміру,
Головку часнику чистимо і нарізаємо зубчики повздовж на 2-3 частини,
Нарізаємо невеликими скибочками болгарські перці. Ну і в цьому місці власне підготовчий етап завершується, тепер нам потрібно швидко обсмажити всі підготовлені складові цієї страви.
Для обсмажування я використовував газовий пальник, оскільки це зручно, але можна звичайно все зробити на вугіллі багаття. Отже, у пательню наливаємо трохи рослинної олії, дуже добре (до димку) нагріваємо її, і швидко (не більше 40-60 секунд) обсмажуємо болгарські перці, після чого перекладаємо обсмажені овочі в глибоку миску (це робиться кожного разу з усіма обсмаженими продуктами),
Далі, також швидко обсмажуємо на тій же самій олії моркву,
Потім відправляємо в олію приблизно третю частину часнику, і секунд через 15, відправляємо в сковороду скибочки льонка,
Обсмажуємо рибу хвилин 3-4, після чого вливаємо до льонка соус «теріякі»,
Перемішуємо рибу з соусом,
І відправляємо її до раніше обсмажених овочів,
На отриманій після обсмажування риби з соусом олії швидко обсмажуємо цибулю,
А потім огірки з рештою часнику,
Усе з’єднуємо в нашій глибокій мисці,
Перемішуємо, і відразу подаємо до похідного столу! Усім приємного апетиту й удачі в приготуванні льонка обсмаженого з овочами за описаним вище рецептом.
Примітки
Зрозуміло, для приготування цієї страви підійдуть будь-які риби сімейства лососевих: таймень, великий харіус, нерка, сьомга, форель. Особисто мені доводилося готувати аналогічним чином сьомгу, — було також дуже смачно!