Льонок обсмажений з овочами покроковий фото рецепт

Фото льонка обсмаженого з овочами в соусі теріякі

Фотографія практично китайської страви, але зробленої в республіці Тива, після того як нам вдалося роздобути на сплаві ленка непристойно великого розміру. Робиться ця страва дуже просто, але смак її вартий того, щоб повторювати це кулінарне шедевр знову і знову! Якщо коротко, потрібно почистити і нарізати овочі: цибулю, моркву, болгарські перці, часник і огірки. Далі, нарізаємо невеликими кубиками рибу. Все і окремо швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді, додаємо соус «теріякі», і з’єднуємо всі інгредієнти в одній загальній страві. Всі етапи приготування цієї страви з покроковими фото, можна знайти в моїй кулінарній книзі тут.

Інгредієнти

  • Льонок — 600 г.;
  • Соус «теріякі» — 75 мл.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • Болгарські перці — 2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Огірки — 3 шт.;
  • Часник — 1 головка;
  • Рослинна олія — 5 ст. ложок;
  • Чорний мелений перець — за смаком;

льонок рецепти

Рецепт приготування льонка. Цього разу, риба готується за традиціями китайської кухні. Заздалегідь готуються (чистяться і нарізаються) всі інгредієнти, потім швидко обсмажуються на розпеченій сковороді з додаванням соусу «Теріякі». Дуже гідний спосіб приготування такої чудової риби.

Як і у всякої китайської страви, основним етапом приготування цього льонка обсмаженого з овочами, є підготовка. Тобто ми повинні заздалегідь підготувати всі інгредієнти, а потім їх швидко обсмажити, щоб зберегти свіжість і хрускіт овочів, і смак риби. Ну а тепер про все по порядку.

льонок рецепти

Моркву нарізаємо не дуже дрібними брусочками,

льонок рецепти

Ріпчасту цибулю — великою соломкою (вздовж волокон),

льонок рецепти

Для любителів незвичайних поєднань на https://yourule.top/salat-iz-rediski-pokrokovij-foto-recept.html є варіант з додаванням авокадо та кунжутною заправкою. Така комбінація вражає контрастом текстур — від хрусткої редиски до кремового авокадо, створюючи справжню симфонію смаків у вашій тарілці.

Огірки нарізаємо так само, як і моркву — брусочками. Якщо шкірка дубова (як це було в мене) — можна її зрізати.

льонок рецепти

Льонок у мене був уже нарізаний на стейки, тому я просто зрізав шкіру та вирізав кісточки, і нарізав рибу шматочками середнього розміру,

льонок рецепти

Головку часнику чистимо і нарізаємо зубчики повздовж на 2-3 частини,

льонок рецепти

Нарізаємо невеликими скибочками болгарські перці. Ну і в цьому місці власне підготовчий етап завершується, тепер нам потрібно швидко обсмажити всі підготовлені складові цієї страви.

льонок рецепти

Для обсмажування я використовував газовий пальник, оскільки це зручно, але можна звичайно все зробити на вугіллі багаття. Отже, у пательню наливаємо трохи рослинної олії, дуже добре (до димку) нагріваємо її, і швидко (не більше 40-60 секунд) обсмажуємо болгарські перці, після чого перекладаємо обсмажені овочі в глибоку миску (це робиться кожного разу з усіма обсмаженими продуктами),

льонок рецепти

Далі, також швидко обсмажуємо на тій же самій олії моркву,

льонок рецепти

Потім відправляємо в олію приблизно третю частину часнику, і секунд через 15, відправляємо в сковороду скибочки льонка,

льонок рецепти

Обсмажуємо рибу хвилин 3-4, після чого вливаємо до льонка соус «теріякі»,

льонок рецепти

Перемішуємо рибу з соусом,

льонок рецепти

І відправляємо її до раніше обсмажених овочів,

льонок рецепти

На отриманій після обсмажування риби з соусом олії швидко обсмажуємо цибулю,

льонок рецепти

А потім огірки з рештою часнику,

льонок рецепти

Усе з’єднуємо в нашій глибокій мисці,

льонок рецепти

Перемішуємо, і відразу подаємо до похідного столу! Усім приємного апетиту й удачі в приготуванні льонка обсмаженого з овочами за описаним вище рецептом.

Примітки

Зрозуміло, для приготування цієї страви підійдуть будь-які риби сімейства лососевих: таймень, великий харіус, нерка, сьомга, форель. Особисто мені доводилося готувати аналогічним чином сьомгу, — було також дуже смачно!

Related Posts