Як приготувати смачний борщ із яловичини

Як приготувати смачний борщ із яловичини щоб яловичина стала м'якою

Інгредієнти:

  • 0,6 кг яловичини;
  • 2 бульби картоплі;
  • Пара цибулин;
  • Морква — 1 шт;
  • Перець
  • Буряк — 1 шт;
  • Сіль;
  • 200-250 г капусти;
  • Пара лаврових листів;
  • 3 ст.л. соняшникової олії;
  • Помідор — 1 шт;
  • 1 ст.л. томатної пасти.
  1. Яловичину необхідно опустити в каструлю з водою і поставити на вогонь. Воду злити, як закипить. Промити м’ясо і заново залити водою. Як закипить, зняти піну і варити далі. Кришку повністю закривати не потрібно.
  2. Буряк нарізати соломкою, а цибулю — дрібними кубиками.
  3. Трохи цибулі кинути в бульйон. Він має варитися під прочиненою кришкою близько 2,5 годин. Потрібна така кількість часу, щоб яловичина стала м’якою. Потім бульйон посолити і додати лавровий лист.
  4. Іншу частину цибулі обсмажити на олії в сковороді. Головне, не пересмажити, має відчуватися запах цибулі.
  5. До цибулі додати буряк і смажити все разом, помішуючи. У цей час потрібно нарізати інші овочі. У сковороду додати моркву, нарізану соломкою. Туди ж відправляються болгарський і гострий перець.
  6. Зажарку посолити та додати цукор і приправи. Обсмажувати ще кілька хвилин.
  7. У сковороду додати лавровий лист і воду. Трохи зменшити вогонь і томити до м’якості овочів. Якщо закінчиться вода, її можна потихеньку підливати.
  8. Картоплю нарізати невеликими шматочками, дрібно нашаткувати капусту. У бульйон потрібно додати картоплю. Коли картопля буде готова, потрібно додати капусту.
  9. У засмажку необхідно додати томатну пасту та цукор і дрібно нарізаний помідор. Помішувати протягом 5 хвилин, після чого додати подрібнений часник. Ще потримати на вогні кілька хвилин і вимкнути.
  10. Коли картопля і капуста будуть готові, потрібно додати зажарку. Усе перемішати і чекати поки закипить. Потім необхідно спробувати бульйон на смак. Якщо чогось не вистачає — додати необхідну приправу.
  11. Після додавання засмажки борщ потрібно варити 5 хвилин, не більше, а то страва втратить колір. Наприкінці можна додати подрібнену зелень. Але перед подачею борщ повинен трохи постояти. Подавати на стіл бажано з часником і сметаною.

Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/

Related Posts