Як приготувати минтай із картоплею в духовці

Як приготувати минтай із картоплею в духовці - поживна страва для

Минтай — це риба для всіх випадків життя. Приготувавши минтай із картоплею в духовці за найсмачнішим рецептом, можна покликати друзів у гості, можна накрити розкішний стіл для сім’ї, а можна просто пообідати і зробити це швидко і без клопоту.

Легкість приготування минтая багатьох тішить і звільняє від довгих годин вистоювання на кухні. Можна минтай варити (суп, або просто відварене дієтичне м’ясо для низькокалорійного меню), можна смажити (в клярі, в паніровці тощо), можна.д.), а можна запікати. Розглянемо процес запікання минтая на сьогоднішньому прикладі. Приготуємо минтай із картоплею в духовці.

Для цієї страви можна взяти як тушку риби, так і готове філе. Смак особливо не зміниться, просто все залежить від того, хочете ви їсти минтай без кісточок у вигляді почищеного філе, або ж кілька секунд витратити в процесі трапези, щоб видалити хребет.

Навіть минтай у вигляді цілої рибини не становить особливих проблем, кісточки швидко і легко відокремлюються. Коли мені трапляється філе минтая, то я його завжди купую. Сьогодні ж я купила цілу тушку мороженого минтая, ось із нього і приготувала смачну та поживну страву для домочадців.

Необхідні продукти:

  • 400 грам замороженого минтая,
  • 300 грам картоплі,
  • 1 столов. л. рослинної олії,
  • 2 столів. л. майонезу,
  • за смаком сіль і перець.

Як приготувати минтай із картоплею в духовці

Почистимо рибу, сполоснемо і наріжемо великими шматочками, щоб м’ясо вийшло соковитішим у процесі запікання. Чистити минтай зовсім нескладно: зрізаємо плавники, хвіст і чистимо черевце. Луски на минтаї практично немає, можете перевірити і зішкребти ножем.

Рибу посолимо, додамо перець і замаринуємо в майонезі на 15-20 хвилин. Для такої кількості риби буде достатньо 1 ст. л. олії. л. майонезу, решту майонезу використаємо трохи пізніше.

Змастимо форму для запікання рослинною олією і викладемо туди минтай у майонезі.

Почистимо картоплю і наріжемо тонкими кружальцями, у такому вигляді вона швидко приготується і буде м’якою.

На рибу розподілимо рівним шаром картоплю, можна зробити 1-2 шари, залежно від того, наскільки сильно ви любите картоплю. Можна злегка посолити і поперчити.

Картопляний шар поливаємо майонезом, що залишився. Зручно зробити сіточку, щоб соусу не було надмірно багато. Відправляємо в духовку запікатися на 35-40 хвилин за 180 градусів.

Готову страву з минтая та картоплі виймаємо з духовки та подаємо до столу. Картопля вийшла рум’яна, апетитна, а смак риби ніжним і соковитим.

Связанные записи