Що можна приготувати з фаршу крім котлет

Що можна приготувати з фаршу крім котлет Сир пробивають

Рецепти з м’ясного фаршу не обмежуються горезвісними котлетами, биточками або тефтелями. Сфера застосування рубленого м’яса набагато ширша, і запропонована далі добірка — тільки мала частка варіацій, які можна з нього успішно оформити.

Рецепти з фаршу м’ясного на швидку руку

Перевага перемеленого м’ясного філе в тому, що страви з нього готуються швидко і ризик того, що вони вийдуть жорсткими, зводиться до мінімуму. Усі гастрономічні винаходи з цього продукту оформляються часто нашвидкуруч і вдаються за всіма параметрами просто відмінними. Далі ви дізнаєтеся, що приготувати з м’ясного фаршу, щоб здивувати та порадувати домочадців і гостей.

М’ясні гнізда з фаршу

Не знаєте, що приготувати з фаршу крім котлет? Тоді спробуйте реалізувати викладену нижче рецептуру. Детальні рекомендації та поради допоможуть вам розібратися з тим, як приготувати гнізда з фаршем. Склад наповнення може бути іншим на ваш розсуд, наприклад грибним або овочевим.

  • курятина — 300 г;
  • цибулина — 90 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • картопля — 1 шт.;
  • часниковий зубок — 1 шт.;
  • розмочений у молоці хліб — 2 скибочки;
  • сир і сметана — по 60 г;
  • спеції.
  1. Подрібнене філе змішують із цибулею, часником і картоплею.
  2. Два яйця відварюють, очищають, дрібно рубають і змішують зі сметаною та сирною стружкою, а одне сире додають до м’яса.
  3. Вмішують в основу хлібний м’якуш.
  4. У форму викладають зроблені з м’яса коржі, оформляють по центру заглиблення, які наповнюють начинкою.
  5. Запікають заготовки при 195 градусах протягом 40 хвилин.

М’ясний рулет із фаршу

Дуже апетитний і святковий вигляд має м’ясний рулет із фаршу з начинкою. Як наповнення використовують різні варіації з рисом, яйцями, овочами, але максимально популярна страва з грибами. При чому абсолютно не важливо лісові грибочки будуть використані або доступні цілий рік печериці.

  • свинина і яловичина — по 500 г;
  • батон — 300 г;
  • молоко — 300 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • цибулини — 500 г;
  • гриби — 400 г;
  • морква — 130 г;
  • олія — 40 г;
  • сіль, приправи.
  1. М’якоть перекручують через м’ясорубку з половиною порції цибулі та розмоченим у молоці батоном.
  2. Вводять підсолену і приправлену яєчну масу, вимішують усе і відбивають.
  3. Шинкують гриби й обсмажують їх разом із цибулею, що залишилася.
  4. Оформляють рулети на пергаменті, розклавши сантиметровим шаром посічену масу, розподіливши рівномірно начинку і згорнувши все у вигляді рулету, допомагаючи краями аркуша.
  5. Перекладають заготовки на деко, поливають залишками молока і запікають за 200 градусів протягом півгодини.

М’ясні кульки з фаршу

Вивчаючи прості рецепти з фаршу м’ясного, увагу привертають апетитні м’ясні кульки, які запікають під різними соусами на томатній або вершковій основі. Їх можна подати на святковий стіл або з гарніром до сімейного обіду чи вечері.

  • куряче філе — 700 г;
  • зубки часникові — 3 шт.;
  • цибуля — 100 г;
  • вершки — 250 мл;
  • сир — 150 г;
  • прованські трави — 1 ст. ложка;
  • суміш перців, сіль.
  1. Дві третини курятини подрібнюють м’ясорубкою, а решту нарізають кубиками.
  2. Змішують м’ясні складові з цибулею.
  3. Оформляють кульки, викладають їх у форму і відправляють на 15 хвилин у духовку.
  4. З’єднують вершки з часником, сиром і травами.
  5. Заливають соусом кульки і продовжують запікання ще чверть години.

М’ясні ватрушки з фаршу

Якщо розглядати як основу для оформлення ситних закусок м’ясний фарш, рецепти приготування таких можуть бути найнесподіванішими. Так, наприклад, багато хто звик насолоджуватися ватрушками як десертом. Але в даному випадку — це оригінальна страва з м’яса, при чому неймовірно смачна й апетитна.

  • свиняча і яловича вирізка — по 500 г;
  • плавлений і твердий сир — по 300 г;
  • печериці — 200 г;
  • жир — 20 мл;
  • цибулю — 50 г;
  • сир — 600 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • зелень, приправи.
  1. Перекручену м’якоть з’єднують із перетертим сиром, додавши приправи.
  2. Обсмажують на жиру печериці з цибулею.
  3. Сир пробивають блендером, змішують із плавленим сиром і піджаркою, приправивши зеленню і спеціями.
  4. На пергаменті розташовують сформовані з фаршу гнізда, наповнюють їх сирно-грибною масою.
  5. Запікають м’ясні ватрушки з грибами та сиром 40 хвилин за 185 градусів.

Що можна приготувати з фаршу крім котлет З'єднують вершки

Стіжки з м’ясного фаршу

На перший погляд непримітні стожки з м’ясного фаршу, рецепт яких описано далі, вдаються смачними й ароматними. Спробувавши вперше такі ласощі, ви назавжди залишитеся серед їхніх шанувальників, і готуватимете їх з будь-якого приводу.

  • свинина і яловичина — 600 г;
  • цибулини — 250 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • картопля — 500 г;
  • сир — 300 г;
  • майонез — 200 г;
  • масло — 40 г;
  • приправи, зелень, сіль.
  1. Перекручену м’якоть солять, перчать і ретельно вимішують.
  2. Цибулеву нарізку пасерують до рум’яності.
  3. Відварюють, очищають і нарізають яйця, присмачують їх майонезом, зеленню, приправами.
  4. Перетирають на тертці очищені картоплини та сир.
  5. З м’яса оформляють коржі та розташовують їх на деку.
  6. Зверху розподіляють піджарку, яєчну суміш, картопляну і зверху сирну стружку.
  7. Якщо правильно виконано всі рекомендації цього рецепта з м’ясного фаршу, то в підсумку мають вийти кумедні стожки, які потрібно запекти протягом 40 хвилин за 180 градусів.

М’ясний хлібець із фаршу в духовці

М’ясний хліб із фаршу рецепт, який представлений нижче, готують у духовці в формах для хліба або кексів звідси й назва страви. Уперше воно з’явилося в Європі, поступово завоювавши визнання і всенародну любов і в інших країнах світу.

  • свиняча та яловича вирізка — по 350 г;
  • цибуля, морква — по 100 г;
  • часниковий зубець і стебло селери — по 1 шт.;
  • панірувальні сухарі — 150 г;
  • яйце велике — 1 шт.;
  • паста томатна — 70 г;
  • масло — 40 г;
  • кетчуп, приправи, зелень, сіль.
  1. Для реалізації цього рецепта з м’ясного фаршу, зробленого шляхом подрібнення вирізки, змішують основу зі спасерованими овочами і ретельно відбивають.
  2. Додають при цьому сухарі, пасту, часник, яйце, сіль, приправи і зелень.
  3. Заповнюють отриманою сумішшю промаслену ємність, змащують зверху кетчупом і випікають за 185 градусів протягом години.

Запіканка з м’ясного фаршу

Підбираючи прості рецепти з м’ясного фаршу, для реалізації яких знадобиться лише кілька хвилин, вибір часто падає на апетитні запіканки, які, окрім швидкого готування, виходять ще й дуже ароматними, ситними та корисними.

  • фарш — 700 г;
  • цибуля — 100 г;
  • борошно — 60 г;
  • розпушувач — щіпка;
  • скибочки батона — 15 шт.;
  • молоко — 2,5 склянки;
  • сир перетертий — 2 склянки;
  • масло — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • зелень, приправи.
  1. Рубане м’ясо обсмажують із цибулею, всипають борошно з розпушувачем і вливають склянку молока.
  2. У форму викладають шарами хліб і м’ясний наповнювач, посипаючи сиром.
  3. Покривають стружкою щедро останній хлібний шар і заливають усе сумішшю з яєць і молока, підсоленою, приправленою спеціями, і залишають для просочення на кілька годин
  4. Запікається м’ясна запіканка з фаршу в духовці за 185 градусів протягом півгодини.

М’ясний пиріг у духовці — рецепт із фаршу

Швидкий м’ясний пиріг із листкового тіста з фаршем і буденне меню урізноманітнює, і святковий стіл доповнить не найгіршим чином. У базову начинку можна додати обсмажені гриби або дрібно нарубані овочі — це тільки поліпшить характеристики ласощів.

  • листкове тісто — 500 г;
  • фарш — 500 г;
  • цибуля — 200 г;
  • масло — 30 мл;
  • сіль, перець.
  1. Розкачаний пласт листкового тіста розташовують у формі і викладають зверху піджарку з цибулі та рубленого м’яса зі спеціями.
  2. Відправляють заготовку в прогріту до 200 градусів духовку на двадцять п’ять хвилин.

Джерело: https://blogreceptov.icu/

Related Posts