Азу по-татарськи з яловичини — дуже смачна та ситна традиційна татарська страва, яку, як правило, готують у казані, але в домашніх умовах для цього підійде і звичайна товстостінна каструля.
Основними компонентами азу по-татарськи є м’ясо (яловичина, баранина чи навіть конина) та різноманітні овочі, серед яких обов’язково мають бути солоні огірки. Усе це разом нудиться на плиті доти, доки інгредієнти не просочаться смаками та запахами один одного. У результаті виходить неймовірно апетитна й ароматна друга страва, якою по праву пишається татарська кухня.
Ми пропонуємо вам покроковий рецепт із фото класичного приготування азу по-татарськи з яловичини. У ньому немає нічого складного, тож ви освоїте його без зусиль. Якщо почати просто зараз, уже за півтори годинки у вас на столі буде справжнє гастрономічне вишукування.
Інгредієнти
- Яловичина (500 г)
- Картопля (5 шт.)
- Цибуля ріпчаста (2 шт.)
- Солоні огірки (3 шт.)
- Морква (2 шт.)
- Помідор (4 шт.)
- Лавровий лист (3-4 шт.)
- Харчова сіль (за смаком)
- Перець чорний мелений (за смаком)
- Рослинна олія (трохи для смаження)
Кроки приготування
Тонкими скибочками нарізаємо півкіло яловичини і просушуємо паперовим рушником.
Дві середні головки ріпчастої цибулі ріжемо півкільцями.
Дрібною соломкою шаткуємо 2 середні морквини.
Ставимо на вогонь пательню, наливаємо рослинну олію і, коли вона розжариться, обсмажуємо яловичину з двох боків (по 3-4 хвилини з кожного) до рум’яності.
Після цього перекладаємо м’ясо в товстостінну каструлю або казан, що підігрівається на середньому вогні.
На сковороду, де смажилося м’ясо, доливаємо трохи олії і обсмажуємо на ній спочатку нашатковану ріпчасту цибулю, а потім моркву. Овочі теж відправляємо в каструлю.
Дрібною соломкою ріжемо 3 солоних огірочки.
Додаємо їх до м’яса з овочами.
Нарізаємо четвертинками 4 середніх помідорчики і теж кладемо в каструлю. Все разом тушкуємо близько 20-ти хвилин.
За цей час нарізаємо соломкою картоплю й обсмажуємо її на сковороді до напівготовності.
Після цього кладемо в каструлю і його та тушкуємо страву на вогні ще приблизно 10 хвилин (орієнтуйтеся на готовність м’яса та картоплі). Наприкінці все солимо і перчимо за смаком, вогонь вимикаємо і настоюємо страву ще хвилин 10.
Тепер викладаємо приголомшливо ароматне азу по-татарськи в порційні тарілки і подаємо до столу.