Як зварити кутю з рису з родзинками

Як зварити кутю з рису з родзинками злити воду

Кутя — це страва, яку готують на поминки. За складом це солодка каша з додаванням родзинок, сухофруктів, горіхів, меду та ін. У цій статті описується кілька рецептів поминальної куті з рису з родзинками.

Класичний рецепт поминальної куті з рису з родзинками.

Класичний рецепт заведено готувати і подавати на 9-й і 40-й день поминок.

Що необхідно для приготування?

  • рис 2 склянки;
  • вода 1 л;
  • вершкове масло 70 грам;
  • родзинки бажано білі 100 г;
  • цукор 2 ст.л.;
  • щіпка солі.

Як варити кутю з рису?

Нижче наведено покрокові інструкції.

  1. Воду, в кількості, яка вказана в рецепті, вилити в каструлю, підсолити і закип'ятити.
  2. Поки вода закипає, займемося родзинками. Його потрібно перебрати, очистити від стеблинок і добре помити. Залити окропом і нехай трохи постоїть.
  3. Далі займаємося рисом. Їх слід промити холодною водою доти, доки вода не перестане бути каламутною.
  4. У закипілу воду висипаємо промитий рис, накриваємо кришкою і направляємо в духовку. Температура в духовці 200С. Готувати 20 хвилин.
  5. Поки рис перебуває в духовці, почнемо готувати родзинки. На сковороду налити трошки оливкової олії (необов'язково), а потім покласти плавитися вершкове масло.
  6. Із родзинок злити воду і викласти на сковороду. Хвилин п'ять нехай прогріється, постійно помішуючи.
  7. Далі додаємо 5 столових ложок води та цукор (кількість вказана в рецепті). Прогріваємо доти, доки цукор повністю не розчиниться і не вийде однорідний сироп.
  8. Після цього тримаємо на малому вогні ще кілька хвилинок.
  9. Готовий рис дістаємо з духовки і вливаємо в нього повністю весь вміст сковороди з родзинками. Перемішуємо.

Кутя готова! Коли подавати цю страву господарі вирішують самі. Зазвичай це роблять наприкінці. Деякі вважають за краще розкласти кутю по піалах і розставити в різних кінцях столу, щоб кожен, хто прийшов, зміг легко скуштувати страву.

За матеріалами https://mamakazala.icu/

Related Posts