Доброго дня! Сьогодні я пропоную спекти за допомогою мультиварки вологий шоколадний бісквіт. З появою мультиварки стало набагато простіше пекти пироги. Ця техніка хороша ще тим, що від неї не жарко на кухні. Випікається пиріг чітко за часом, в який враховується і час розігріву техніки.
Тісто замішується на курячих яйцях, тому для їхнього збивання знадобиться міксер. Яйця разом із цукром слід збивати до отримання однорідної маси. Молоко і рослинну рафіновану олію слід наливати в теплому вигляді, або продукти повинні мати кімнатну температуру. Ці компоненти так само необхідно збивати за допомогою міксера. Пшеничне борошно слід просівати, а потім з’єднувати з розпушувачем і какао-порошком. Тісто можна перемішувати міксером, це не бісквіт. У самому кінці наливається окріп, який надає пирогу вологості.
Мультиварочну ємність необхідно змащувати рослинною олією, і тільки потім наливати тісто. А готується вологий бісквіт трохи довше, ніж звичайний. Тобто необхідно задавати час приготування — 75 хвилин. Виходить ароматний шоколадний пиріг із вологою текстурою. Оскільки пиріг темний, то його зручно прикрашати цукровою пудрою. Якщо просіяти пудру через сито, то вийде дрібна крихта. За бажання можна посипати випічку кокосовою стружкою.
Варення з малини – це справжній смак літа. Яскраві ягоди, перетворені на солодкий скарб, зберігають у собі тепло сонячних днів. Хочете створити цю магію? Ознайомтеся з рецептом тут: https://linkinsite.top/varennja-z-malini-v-multivarci.html. Це варення стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти
- Яйце куряче — 2 шт.
- Цукор — 1 ст.
- Какао-порошок — 2 ст.л.
- Молоко — 1 ст.
- Олія рослинна — 100 мл.
- Борошно пшеничне — 2 ст.
- Розпушувач тіста — 1 ч.л.
- Окріп — 100 мл.
- Цукрова пудра — за смаком.
Як приготувати вологий шоколадний бісквіт у мультиварці
В окрему тарілку висипати просіяне пшеничне борошно, какао-порошок і розпушувач. Розмішати до отримання однорідності.
Курячі яйця збити міксером до утворення пишної маси.
Потім насипати цукровий пісок, ще раз добре збити міксером протягом 3-4 хвилин.
В отриману масу налити тепле молоко і рослинну олію. Перемішати за допомогою міксера.
Потім ввести суху суміш, розмішати також міксером до отримання однорідності.
В однорідне шоколадне тісто налити окріп, швидко розмішати міксером.
Змастити мультиварочну ємність рослинною олією, вилити в неї шоколадне тісто, розрівняти. Закрити кришку. Готувати в опції «Випічка» 75 хвилин.
Вологий шоколадний бісквіт готовий, після охолодження можна прикрасити його цукровою пудрою. Смачного!